30 January 2012

8 Bekas Ahli SNSD/Girls Generation

Tahukah anda bahawa sebelum SNSD dibentuk secara rasmi, ada beberapa yang hampir atau pernah menganggotai kumpulan ini sebagai ahli ke-10, mereka adalah:

1. Lee Yeon Hee
Kini bekerja sebagai pelakon. Membuat debutnya dalam drama television Korea, Sea God sebagai Junghwa muda pada tahun 2004.



2. Hwang Bora
Dia pernah membintangi filem 'Jumunjin' bersama bekas ahli Super Junior, Kim Kibum.

3. Zhang Liyin
Penyayi pertama dari China yang menempah nama dalam industri muzik Korea. Dia Juga merupakan artis asing (luar Korea) pertama yang memenangi Best New Artist Solo di Asia M.net Music Awards di Korea.


4. Seo Hyun Jin
Berkrbolehan untuk berlakon, pernah memegang watak utama perempuan dalam drama Dating On Earth. 


5. Stella Kim
Dikatakan digugur kerana kurang kemahiran menarinya. Juga tidak mendapat restu daripada ibubapa untuk terus menjadi artis, tetapi mereka mahu dia meneruskan pembelarannya.


6. Jang Ha Jin
 Alasannya menarik diri kurang jelas. Namun dikatakan dia ingin menumpuhkan terhadap akedemiknya dan sekarang sedang melanjutkan pelajaran di sebuah universiti di Korea.


7. Park So Yeon
Menarik diri kerana kurang bersedia membuat debutnya bersama SNSD. Sekarang di menjadi ahli T-ara. 


8. Heo Chan Mi
Ahli terakhir yang keluar dari kumpulan SNSD. Sekarang dia merupakan lead vokalis kumpulan Co-Ed School dan sub-unit nya iaitu 5dolls.

5 comments:

  1. klu 10 member mcm mne rupanye? hehe...

    ReplyDelete
  2. eloklah dikekalkan 9 member jer. 10 ramai sgtlah... tengok super junior tuh... drpd 13 ahli terus jadi 10 -.-

    Anyway, Park So Yeon tuh lagi better masuk T-ara lah sebab rsenye dia tak sesuai kalau masuk SNSD. Grup T-ara mencabar vokal sikit tapi SNSD tuh lebih mementingkan kecantikan -_-

    ReplyDelete
  3. o macam tu ke.info ni kat mana dpt?hehe.anyway so yeon is so cute as always.

    ReplyDelete
  4. So yeon tu x de displin sesuai lah msik t-ara, bgi pndpt aq lah bgi pndpt krg bbza

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...