31 January 2012

(18+) Selebriti Korea Yang 'Mempamerkan' Payu Dara

Duit banyak tapi pakaian tak cukup kain. Antara fesyen2 HOT yang menarik perhatian terutamanya LELAKI, huhuhu... Semua gambar2 lama.

Hutan Dalam Air Yang Mempersonakan

1. Lake Kaindy, Kazakhstan

30 January 2012

8 Bekas Ahli SNSD/Girls Generation

Tahukah anda bahawa sebelum SNSD dibentuk secara rasmi, ada beberapa yang hampir atau pernah menganggotai kumpulan ini sebagai ahli ke-10, mereka adalah:

1. Lee Yeon Hee
Kini bekerja sebagai pelakon. Membuat debutnya dalam drama television Korea, Sea God sebagai Junghwa muda pada tahun 2004.

28 January 2012

6 Gambar Termahal Dunia

1. Andreas Gursky, Rhine II (1999), $4,338,500. Dijual pada 8 November, 2011, di Christie's Auction House, New York.

Banpo Bridge - Jambatan Yang Cantik Dan Unik

Jambatan Banpo (Banpo Bridge) adalah jambatan utama di pusat bandar Seoul yang melalui Sungai Han, Korea Selatan, menghubungkan Seocho dan daerah Yongsan. Jambatan Banpo terletak di atas Jamsu Bridge, membentuk jambatan "dua tingkat". Apabila paras air naik terlalu tinggi, Jambatan Jamsu akan ditenggelami air dan ditutup. Apa yang menarik tentang jambatan ini adalah The Moonlight Rainbow Fountain, pancutan air terpanjang  di dunia  yang memasuki Guinness World Record. Untuk mencantikkan pemandangan terutamanya pada waktu malam, hampir 10,000 LED dipasang di kedua-dua belah jambatan yang sepanjang 1140 meter itu. Fountain itu memancutkan  190 tan air per minit. Air dipam terus dari sungai itu sendiri dan secara berterusan dikitar semula. Jambatan tersebut mempunyai 38 pam air dan 380 muncung ke atas di kedua-dua sisi jambatan. Dibawah ini adalah gambar-gambar menarik dari jambatan tersebut:

27 January 2012

Bahaya Pemakaian Headphone/Earphone Terhadap Telinga Dan Otak


Kebiasaan mendengar portable music player (PMP) seperti MP3 player, boleh menyebabkan  kecederaan telinga. Ini berlaku jika kita sering memakai earphone atau headphone bervolume tinggi. Berdasarkan kajian yang dibuat, kesan-kesan buruk datang jika menggunakan

26 January 2012

Oasis Paling Cantik (5)

1. Timia Oasis (Niger)
Mempunyai pemandangan yang sangat cantik, ianya terdiri daripada rangkaian beberapa taman yang subur. 

25 January 2012

8 Laman Web Tertua Di Dunia

1. Symbolics.com
Didaftarkan pada 15 Mac 1985. Digunakan oleh perusahaan manufacture computer Symbolics Inc. Sekarang tidak lagi digunakan namum masih wujud.

Fakta Menarik Tentang Otak (7)

1. Otak berwarna kelabu
Otak manusia sebenarnya memiliki bermacam – macam warna, hitam, putih, dan merah. Pada umumnya otak berwarna kelabu, sedikit warna putih dan juga saluran darah yang berwarna merah. Tetapi, otak yang yang diawet berwarna kelabu kerana formaldehida.

Bahaya Duduk Berjam-Jam

Duduk merupakan rutin harian yang dilakukan oleh setiap manusia, tetapi tahukah anda bahawa duduk berjam-jam boleh menyebabkan kita cepat mati? Menurut Medical Billing and Coding, kesan duduk berjam-jam adalah seperti berikut:
  1. Duduk lebih 6 jammenyebabkan kemungkinan anda mati meningkat 40% dalam waktu 15 tahun berbanding yang hanya duduk 3 jam, walaupun anda bersukan.
  2. Orang obesiti duduk 2.5 jam lebih lama dari orang kurus dalam sehari.
  3. Orang yang selalu duduk beresiko 2 kali ganda kena penyakit kardiovaskular
  4. Setelah anda duduk, keaktifan elektrik di otot kaki akan mati
  5. Pembakaran kalori menurun kepada 1/minit
  6. Enzim yang membantu pelarutan lemak turun 90%
  7. Duduk sambil menonton TV melebihi 3 jam berisiko 64% kena penyakit jantung

23 January 2012

Gambar Hitam Putih vs Gambar Berwarna (diedit)

Minuman Sejuk Penyebab Gemuk?


Ramai orang cakap jangan minum banyak air sejuk sebab tidak baik untuk kesihatan. Antara point yang diberikan adalah minuman sejuk boleh menyebab kadar 'penggemukan' badan kita meningkat. Tapi betulkah? Apa kaitan ais dengan lemak penyebab gemuk? Berikut merupakan fakta sains

Lukisan Cahaya Yang Menakjubkan (Gambar)(20)

Bugatti Veyron by Mark Brown

22 January 2012

Hotel Paling Banyak Bilik (20)

1. Izmaylovo, Moscow – 7,500 Rooms

(15+) Apabila Budak Kecil Melihat Bu*h Dada

Siapa cakap budak-budak tak minat tengok buah dada perempuan?

Uji Otak: Cerita Seks

Disina ada beberapa cerita seks yang singkat, oppsss, betulkah? baca dulu...
  

1. Kuputar tubuhnya menghadap belakang, lalu kucucuk lubang kecil yang sempit itu, tiba-tiba tubuhnya bergetar... "aduhh, time mau charge HP lah pula orang SMS ni"

2. Rina mengambil tisu lalu mengelap lendir jernih kekasihnya itu. “Gara-gara awak, sampai keluar begini", kata kekasihnya. “sorry, pasal saya awak dijangkit selsema”.

3. Benda bulat itu dipegangnya, digerakkan keatas dan kebawah dengan penuh semangat, otot-ototnya pun menjadi tegang. “Huhh, penatnya angkat dumbell ni”

4. Perempuan: “Huh, kenapa lama sangat keluar ni? aku dah puas tunggu ni”
Lelaki: “Maaf, tadi pensyarah bagi tugasan sebelum keluar. Dah lama tunggu?”

5. Perempuan itu duduk di depanku tanpa memakai sebarang seluar, ia pun menatapku dan berkata, “ Ayah… aku dah siap dah buang air kecil”

amacam??

Mandi Yang Unik

1. Curry Bath
Terdapat di Kanagawa, Jepun. Dipercayai dapat meningkatkan pengangkutan darah dalam badan dan melindungi kulit kita.

21 January 2012

6 Penyebab Malas Belajar

Belajar adalah kewajipan seorang pelajar, hidup tanpa belajar bagaikan raga tanpa jiwa. Tetapi, masalah malas belajar selalu menghantui ramai pelajar pelbagai peringkat. Berikut adalah antara alasan mengapa kita sering malas belajar:

Rasiah Personaliti Berdasarkan Tarikh Lahir

Ini merupakan hubungkait antara misteri matematik dan kehidupan kita. Masih banyak yang belum terungkai, dan masih menyimpan banyak keajaiban yang tak diketahui umum.
Tarikh lahir kita menerangkan siapa kita, apakah kelebihan kita dan apakah kebolehan kita. Ia juga menunjukkan apakah yang harus kita pelajari dan cabaran yang perlu kita hadapi.

20 January 2012

Pelajar IPTS Ugut DS Najib Dalam Facebook

Pernah dengar tak tentang berita mengugut perdana menteri dalam laman sosial? Ini bukan yang pertama tapi yang terbaru. Pelajar ini, Peinee Teoh (nama dalam FB) telah pun ditahan polis untuk disoal siasat namun dilepaskan untuk mengambil peperiksaan. Lepas ni berhati-hatilah menggunakan laman sosial, jangan sesekali menulis apa-apa yang boleh mengancam keselamatan mana-mana pihak.


Kita tunggu dan lihat apakah rakyat Malaysia akan mendapat pengajaran dari kes ini. Kalau tak silap saya, ini kes kedua mengugut PM dalam laman sosial di tahun 2012, dan kedua-duanya melibatkan pelajar IPTA/S.

Tips Mengatasi Masalah Gigi Kuning

Mempunyai gigi yang sihat adalah impian setiap orang. Kalu gigi sakit, maka mood kita untuk melakukan apa-apa aktiviti berkurangan. Tidak kurang juga yang mahu gigi putih kerana kelihatan lebih cantik. Disini ada beberapa tips untuk mengelakkan gigi menjadi kuning.
  • Elakkan meminum kopi dan jus anggur merah secara kerap. Biasanya kedua-dua minuman ini meninggalkan kesan warnanya secara kekal di gigi kita.

Seandainya Micheal Jackson Hidup 10 Tahun Lagi

Timeline MJ...


Mekap Vs Tanpa Mekap

Inilah The Power Of Makeup! Boleh mengubah wajah seseorang secara drastik. Malahan, sesetengahnya lebih baik daripada pembedahan plastik.

19 January 2012

Antara Burung Terunik (5)

Terdapat banyak burung yang unik dan aneh di dunia ini, berikut adalah antara 5 contoh burung yang dianggap unik oleh pemerhati burung dari seluruh dunia. Keunikan burung-burung ini dinilai sama ada dari warna bulu ataupun bentuk fizikalnya.

Resplendent Quetzal


Burung ini terdapat di Mexico dan wilayah Panama barat. Burung ini panjangnya mencapai belasan inci dan ditambah 25 inci untuk ekor pada burung jantan. Mereka mempunyai berat sekitar tujuh ounce. Mereka memiliki kepala berbentuk bulat dan berbagai warna.

Antara Movie Paling Kejam, Ngeri Dan Ganas

Movie-movie dibawah ni adalah antara movie yang paling ganas, kejam, ngeri, horror dan yang sewaktu dengannya.  Ada juga yang diharamkan di sesetengah negara. Ramai penonton berpendapat bahawa movie2 ini standardnya lebih tinggi daripada filem-filem seperti SAW, Hostel mahupun Final Destinationpun. Ini bagus untuk menguji ketahanan dan kemampuan otak anda menahan imaginasi yang melampau.

Cannibal (2006)
Ini adalah filem canibal yang diterbitkan pada tahun 2006. Mengisahkan tentang seorang lelaki yang mencari mangsa untuk dimakan. Diadaptasi berdasarkan kisah benar.

18 January 2012

(Lawak) Kisah Si Pau, Maggi Dan Spagheti

Kali ni off topik sekejap, cerita ini tiada kaitan dengan yang hidup atau yang mati. Hanya untuk hiburan semata-mata.
Tersebutlah kisah 3 orang makanan, Pau, Maggi, dan Spagheti...
  
Pau dan Maggi adalah musuh ketat sejak sekian lama.
Pada suatu hari, geng-geng maggi telah memukul si Pau sehingga kemek.

Alat Penyiksaan Yang Mengerikan


Shoesorture

Kasut ini terdapat duri-duri besi digunakan untuk menggari kaki banduan di penjara.

17 January 2012

Apabila Benda Kecil Menjadi Besar

1. Buku

Buku diatas dibuat oleh Michael hawley dari MIT. Beratnya sekitar 66.5 kg. Kos untuk menghasilkan buku ini adalah 2000 US dollars.

16 January 2012

Apabila Pelajar Genius Menjawab Soalan


1. Formula kimia air dan Adolf Hitler

Kota Paling Busuk (Top 5)

Sebenarnya ada banyak lagi kota yang lebih busuk tetapi 5 kota ni termasuk dalam list ni kerana kota-kota ini terkenal dan menjadi tempat tumpuan pelancong.


1. Cancun, Mexico

Perbuatan Pelik Orang Mabuk

one too many drinks

14 January 2012

Berhenti Merokok Sekarang! Masih Belum Terlambat.

Berhenti mrokok sekarang, dan anda akan membawa banyak kebaikkan kepada diri anda, keluarga anda dan orang-orang di sekeliling anda.

12 January 2012

Antara Yang Tercantik Di Dunia

Antara mata tercantik di dunia, dari Afghanistan
 

(18sx) Fesyen Pakaian Yang 'Extremly Sexy' Di Jepun (Gambar)

Amaran: Gambar2 ni mengandungi unsur2 kedewasaan dan tidak sesuai untuk peringkat umur tertentu!



Saman -Saman Yang Tak Masuk Akal 2011

Keputusan tinjauan saman paling mengarut itu dibuat oleh orang ramai yang mengundi melalui laman web FacesOfLawsuitAbuse.org

01. Pasangan penculik menyaman mangsa kerana gagal membantu mereka mengelak daripada ditangkap polis

11 January 2012

Rahsia Negara Malaysia

Terdapat 29 rahsia negara Malaysia yang tak pernah kita tahu sebelum ni, tapi saya sendiri pun tak tahu sama ada fakta ni benar atau tidak, terpulang pada diri masing-masing untuk membuat kesimpulan. Saya harap ini bukanlah rasiah yang sensitif.
 

10 January 2012

Lagu 'Tanak Kampung' (Anak Kampung), Lagu Sensasi Dari Sabah

Kali ni saya masukkan entri tentang sebuah lagu tempatan Sabah iaitu Tanak Kampung. Kenapa? bacalah entri ni sampai habis...
Jimmy Palikat

09 January 2012

Gambar: Background Yang Paling Fail!

Sebenarnya banyak lagi gambar yang begini, tapi saya ambil sikit sajalah. Tinguk, jangan tak tinguk, kalau tak nampak/faham, komen2lah...


Cara-Cara melajukan Broadband Internet!

Siapa-siapa yang guna broadband tapi sudah over limit? lepas tu jadi slow, loading lambat, terus semua pun tak menjadi... 


sini ada tips yang mungkin boleh membantu...

Keajaiban Dunia Yang Kurang Dikenali

Banaue Rice Terraces di Filipina
Merupakan sawah kuno yang berusia lebih 2000 tahun, terletak di gunung Ifugao 
Sawah ini berada 1500 meter di atas permukaan laut dan mengelilingi lereng gunung seluas 10360 kilometer persegi.

08 January 2012

Bandar Yang Ada Fakta Unik Tertentu


Memang banyak bandar-bandar yang cantik di dunia ni tapi tidak semua ada keistimewaan tertentu kan. Sekarang kita tengok apa bandar yang unik konon2nya tu lah...

1. Bandar berpenduduk paling ramai di dunia
Bandar Tokyo ada lebih kurang 33 juta orang, konon2nya paling ramailah tu. New York, USA dan Sao Paulo, Brazil yang di kedudukan kedua dan ketiga pun hanya 17 juta orang sahaja.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...