25 September 2014

8 Kebaikan Lobak


01. Khasiat lobak penting untuk mata.

02. Lobak mengandungi banyak vitamin A, dalam bentuk beta carotene.

03. Membuat jus lobak menyebabkan serat yang tidak boleh dicerna dipisahkan. Oleh itu, badan dapat menyerap lebih banyak khasiat daripada jus lobak berbanding buah lobak yang dimakan terus.

04. Jus lobak bersifat anti-carcinogen. Oleh itu, ia boleh mencegah penyakit kanser.

05. Beta-carotene merupakan anti oksida yang menghalang kemerosotan sel. Ia juga melambatkan proses penuaan.

06. Lobak juga baik untuk penjagaan kulit.

07. Jus lobak memperbaiki tahap kesihatan dan meningkatkan imuniti. Meminum dua gelas jus lobak setiap hari boleh meningkatkan tahap imuniti anda sehingga 70%!.

08. Jus lobak adalah kaya mineral. Ia merupakan sumber yang bagus untuk mineral seperti potasium dan magnesium. Juga terdapat mineral lain seperti sodium, flourida, fosforus, zat besi, dan banyak lagi.

Like FB BlogSanaSini utk info terkini

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...